OLYMPIC WATCH OLYMPIC WATCHOLYMPIC WATCH
ČeskyEnglish
O nás
Dokumenty
Témata
Události
Zapojte se
Odkazy

03.07.2003

Jan Ruml a Michael Žantovský se dnes večer na Žofíně setkají s představiteli MOV

Praha, 3. července 2003. Jan Ruml, úřadující předseda Výboru pro olympijské hry 2008 ve svobodné a demokratické zemi (Olympic Watch), Michael Žantovský a další představitelé Výboru se dnes večer setkají s představiteli exekutivy Mezinárodního olympijského výboru. Stane se tak u příležitosti slavnostního večera na pražském Žofíně.

Senátor Ruml odeslal před několika dny dopis všem členům exekutivy MOV, ve kterém je jménem výboru upozornil na trvající porušování lidských práv v Čínské lidové republice. „My, členové Výboru Olympic Watch, jsme přesvědčeni, že čínská vláda musí zlepšit své chování v oblasti lidských práv, má-li být dobrým hostitelem olympijských her – takovým, který je věrný velkým olympijským ideálům ‚úcty ke všeobecným etickým principům‘, ‚harmonického rozvoje člověka‘ a ‚ochrany lidské důstojnosti‘,“ napsal v dopise. „Především máme na mysli pokračující persekuci oponentů režimu, používání trestu smrti v prostředí, kde se nedostává řádných procesů, omezování svobody slova a přístupu k informacím a politiku pekingské vlády vůči Tibetu a Tchaj-wanu.“

Zástupci Výboru zopakují tato stanoviska členům exekutivy MOV i na dnešním večeru. Dále se budou zajímat o možnosti pravidelných konsultací ohledně pokroku čínské vlády v oblasti lidských práv a aktivity MOV na tomto poli.

Olympic Watch (Výbor pro olympijské hry 2008 ve svobodné a demokratické zemi) byl založen v Praze v roce 2001. Jeho posláním je sledovat situaci v oblasti lidských práv v Čínské lidové republice před olympijskými hrami 2008 a získávat podporu význačných osobností i všeobecné veřejnosti pro její zlepšení. Více informací o Olympic Watch je možno vyžádat na webové stránce www.olympicwatch.org a na adrese info@olympicwatch.org.

Olympic Watch
Webdesign and webhosting: NETservis, s.r.o. - prezentace, www stránky, design, flash, internet