OLYMPIC WATCH OLYMPIC WATCHOLYMPIC WATCH
ČeskyEnglish
O nás
Dokumenty
Témata
Události
Zapojte se
Odkazy

26.02.2004

Vzpomínka na svobodný Tibet

10. března 2004 si lidé po celém světě připomenou 45. výročí tibetského povstání, které bylo brutálně potlačeno čínskou komunistickou armádou. Útlak v Tibetu bohužel není jen věcí minulosti. Peking udržuje – a v některých oblastech zesiluje – tlak, který má podmanit kulturně a nábožensky jedinečný tibetský lid. Olympic Watch se také letos připojuje ke vzpomínkovým akcím.

Vyzýváme své příznivce i čerstvé návštěvníky těchto stránek, aby se zúčastnili akcí ve svém okolí, které zejména budou vyzývat pekingskou vládu:

• aby zrušila trest smrti pro Tändzina Deleg Rinpočheho, zajistila nový, spravedlivý proces podle mezinárodních právních standardů pro něj i ostatní a
• aby bezodkladně zahájila bezpodmínečné rozhovory s tibetskou exilovou vládou o statusu Tibetu.

Za tímto účelem také Olympic Watch spolu se sdružením Lungta organizuje Světlo pro Tändzin Deleg Rinpočheho – akci, která se bude konat 9. března v 18:00 na Betlémském náměstí v Praze a na několika dalších místech v republice. Své české příznivce zveme k účasti a svým příznivcům jinde ve světě nabízíme pomoc při hledání podobných akcí v jejich okolí. Neváhejte prosím a obraťte se na nás.

Olympic Watch
Webdesign and webhosting: NETservis, s.r.o. - prezentace, www stránky, design, flash, internet